skip to main content

Prezentacija predsjednika kompanije Tehnix, g. Đure Horvata, na Sveučilištu u Zagrebu

Dana 11. travnja 2018. godine u auli Sveučilišta u Zagrebu održana je tribina „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske. Naglasak je bio na predstavljanju primjera dobre prakse što je upriličio predsjednik kompanije Tehnix, g. Đuro Horvat, svojim predavanjem pod naslovom „Suradnja sveučilišta i gospodarstva – primjer dobre prakse: tvrtka Tehnix d.o.o.“ .

Polazište tribine bilo je uspješno povezivanje znanosti i visokoga obrazovanja s malim i srednjim poduzetnicima kao nužan preduvjet, ne samo gospodarskoga rasta, nego i razvoja lokalne i šire društvene zajednice. Kompanija Tehnix, vodeća eko industrija u Hrvatskoj i Europi, u Strategiji pametne specijalizacije svrstana je u red trendsettera na području zaštite okoliša i kao takva je izvrstan primjer kojem je glavna aktivnost usmjeravanje na inovativnost, istraživanje i razvoj, što otvara vrata za uspješan poslovni rast.

Zaključno, utvrđeni su zajednički ciljevi kompanije Tehnix i Akademije tehničkih znanosti odnosno Sveučilišta, a to su: bitno unaprijediti dosadašnji model gospodarenja komunalnim otpadom u Republici Hrvatskoj, nastaviti suradnju na razvoju i primjeni najboljih tehnologija reciklaže, kompostiranja, proizvodnje RDF goriva, predlagati Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu zaštite okoliša najbolja tehnološka rješenja za održivi razvoj RH, podržavati projekte koji štite podzemne vode i zrak te postižu kružnu ekonomiju u gospodarenju otpadom.

Kompanija Tehnix zajedno sa znanstvenicima iz HATZ-a Zagreb nastavit će suradnju na razvoju novih najboljih tehnologija koje se financiraju iz fondova Europske unije, Svjetske banke i domaćih izvora.
<< Povratak

Kontakt

Braće Radića 35

40320 Donji Kraljevec

tehnix@tehnix.com

tel: +385 40 650 100

fax: +385 40 650 108

 

hotel-kralj

Pošaljite upit

 
Toscana CMS powered by www.aktiv-marketing.hr