2. međunarodna konferencija u Bruxellesu

Ulaganja u komunalnu infrastrukturu u zemljama Europe jugoistočne – tema kružne ekonomije! Na Konferenciji su sudjelovali europarlamentarci Picula, Škrlec, Maletić i Slovenac Bogovič, bilo je prisutno preko stotinu sudionika, a osim niza prijavljenih predstavnika komunalnog sektora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke, Španjolske i Belgije, sudjelovali su i zastupnici u Europskom parlamentu.

Slovenski zastupnik Franc Bogovič, bivši ministar zaštite okoliša, sudjelovao je, također, na prošlogodišnjoj Konferenciji i svojim je bogatim iskustvom potvrdio kako komunalni sektor podrazumijeva planiranja na duži rok, uz obavezno poštivanje strogih okolišnih standarda.

Hrvatski zastupnik Davor Škrlec, koji je ujedno član Odbora za okoliš, sigurnost hrane i javno zdravstvo, također je pokazao zanimanje za aktivno sudjelovanje u radu ovog stručnog skupa, koji se, između ostalog, bavio temom kružne ekonomije i njenog utjecaja na gospodarstvo. Škrlec inače pripada grupaciji zastupnika zelenih stranaka i prilikom predstavljanja ove nove europske politike početkom prosinca prošle godine bio je izvjestitelj u sjeni upravo za paket o kružnoj ekonomiji, o čemu je detaljnije govorio na Konferenciji.

Tehnix je predstavio svoje međunarodne projekte iz Srbije, Ukrajine i Kazahstana. Proizvodni program tvrtke Tehnix je moderan i dinamičan, ali je, prije svega, inovativan, budući da implementira načela kružne ekonomije, što ga čini zanimljivim i konkurentnim na globalnom tržištu. Stoga se Tehnix, koji je bio glavni tehnološki partner Konferencije i ove godine predstavio nadležnim institucijama i stručnoj javnosti u Bruxellesu. Vlasnik kompanije Đuro Horvat najavio je vrlo dinamične komercijalne aktivnosti u tvrtki, jer se upravo ovih dana realiziraju važni sporazumi i sklapaju ugovori za buduće poslove.