ARCA 2017

Kompanija Tehnix nastavlja sa svojom inovacijskom snagom. I ove je godine nastavila tradiciju sajamske izložbe na 15. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2017 koja se održala od 19.-21. listopada 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Tehnix je izložio UNIVERZALNO DIZALO TEHNIX – novi tip dizala pogodnog i za osobe sa posebnim potrebama koji se može koristiti u zgradama i građevinama kontejnerskog tipa od javnog interesa i time olakšati pristup svim osobama te im pružiti osjećaj jednakosti i ljudskog dostojanstva.
Priključno dizalo Tehnix UDT-500/2/2 radi na principu lančanog pogona, može se ugraditi na postojeće zgrade i kontejnerske objekte, brzo montažno je, lako se održava uz male troškove te uz automatsko otvaranje vrata olakšava nesmetani pristup kabini dizala. Posjeduje sve ateste i standarde, jeftina i brza ugradnja.
Za univerzalno dizalo kompanija Tehnix dobila je zlatnu medalju. U sklopu sajma ARCA 2017 Zagreb za istoimeno dizalo kompaniji Tehnix dodijeljena je nagrada za najbolju međunarodnu inovaciju od strane Prvog Instituta inovatora i istraživača u Iranu.
Također je izložila KOMPOST ROTO SHREDDER – Specijalni stroj za usitnjavanje, rezanje, te miješanje zelenog odreza, otpadnog drva, granja i ostalog bio-otpada kojeg kao izlaznu frakciju priprema za kompostiranje. Jednostavan je za upravljanje i održavanje. Stroj je pogonjen vlastitim diesel agregatom. Glavni dijelovi stroja su nosiva konstrukcija, bubanj za shreddiranje sa specijalnim noževima, pogonska jedinica, hidraulički sustav, sustav kontrole, dozirni T-kran, izlazni kutni lančani transporter. Za ovu specijalnu inovaciju kompaniji Tehnix dodijeljena je srebrna medalja.

ARCA 2017 ZLATNA MEDALJA
ARCA 2017 SREBRNA MEDALJA
FIRI NAGRADA IRANSKOG INSTITUTA INOVATORA I ISTRAŽITELJA