Kompanija Tehnix postala je globalni inovacijski trendsetter na području zaštite okoliša

Ključni nacionalni dokument za realizaciju EU programa namijenjenih području istraživanja, razvoja i inovacija (IRI) je Strategija pametne specijalizacije (S3), usvojena od Vlade i potvrđena od EU. Radi se o razvojnom modelu koji je nastao u Bruxellesu i kao obavezan razvojni alat koriste ga zemlje članice.

Glavni cilj S3 je transformirati hrvatsko gospodarstvo povećavanjem njegove konkurentnosti, koncentrirajući raspoložive resurse, prije svega inovacije, znanje i izvrsnost tvrtki i pojedinaca u perspektivnim razvojnim područjima.

Strategija analizira postojeće stanje gospodarstva, perspektivne sektore i naglašava neke primjere tvrtki – lidera. U poglavlju ”Ekološki prihvatljive tehnologije, oprema i napredni materijali ” autori navode da su neki nacionalni tehnološki lideri, proizvođači ekološke opreme ”značajni i za globalno tržište, primjerice poduzeće Tehnix d.o.o. koje je lider u proizvodnji posebnih komunalnih vozila Ekomunal za prikupljanje, sabijanje i ispuštanje komunalnog i probranog otpada, separatora visokog protoka i postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda”.

Uzmemo li u obzir činjenicu da je usvajanje Strategije i Operativnog programa bio preduvjet za povlačenje čak 664 mil. EUR iz EU, treba vjerovati da će i kroz pripadajuće natječaje, ali i druge natječaje za komunalnu infrastrukturu hrvatska administracija favorizirati domaće ekološke proizvode, koji su očito traženi i u svijetu. ”Ova tvrtka je hrvatski lider u tom području i inovacijski trendsetter s brojnim izvoznim tržištima (Rusija, Iran, Rumunjska, Njemačka i dr.)”, ističe se u Strategiji.

Čvrsti temelj svemu tome bila je i dodjela EY Oscara za poduzetnika godine 2016. godine u Monacu, gdje je direktor g. Đuro Horvat bio proglašen drugim po redu svjetskim poduzetnikom godine, što je dalo dodatnu težinu i odgovornost za daljnji razvoj i inovacije.

Na kraju treba spomenuti da je kruna uspješnog poslovanja i inovativnog razvoja bila dodjela bonitetne ocjene za 2016. godinu „A+“, što nas je svrstalo u vrh bonitetne izvrsnosti. Certifikat potvrđuje da je poslovni subjekt u skupini poduzeća s najboljom bonitetnom ocjenom u Hrvatskoj. Certifikat br. CWB-16-2708 izdan je u Londonu dana 20. veljače 2017. od strane CompanyWall business.

KLIKNITE ZA VIŠE INFORMACIJA