Tehnix bioshredder u funkciji obrade otpadnih “Božićnih drvca” za pripremu biomase

Bioshredder TEHNIX je specijalni stroj za usitnjavanje, rezanje i miješanje zelenog odreza, otpadnog drva, granja i ostalog biootpada kojeg kao izlaznu frakciju priprema za kompostiranje.
U ovom slučaju pokazao je svoju izvrstnu funkcionalnost u obradi otpadnih Božićnih drvca koja se usitnjavanjem pripremaju kao biomasa za kompostiranje i proizvodnju eko komposta.Na ovaj način pridonosimo održivosti prirode i okoliša jer se uzeto iz prirode ponovno vraća prirodi u obliku korisnog gnojiva za proizvodnju i uzgoj novih zimzelenih nasada.

Novom tehnologijom i pripremom biomase bioshredderom razvijenim u kompaniji Tehnix omogućujemo proizvodnju biomase iz biorazgradivog otpada (lišće, trava, granje, zelenilo, borovi, deblje granje do Ø 100 mm i drugi suhi dijelovi, stari namještaj, drvena stara stolarija i ostalo).
Tehnologijom drobljenja na veličinu od 50 mm omogućujemo brzo kompostiranje.

Prednosti u primjeni: mala potrošnja goriva, posluživanje vlastitim kranom-dozatorom kapaciteta 1 m³, stroj sa vlastitim pogonom, mobilan, lako održavanje i rukovanje. Primjenom naše tehnologije ne opterećujemo deponije, ne zagađujemo podzemne pitke vode na deponijama, ne stvaramo štetne emisije CO² ni klimatske promjene, proizvodimo kvalitetno eko gnojivo za eko poljoprivredu.

Isporučili smo strojeve za gradove: Sarajevo, Beograd, Varaždin, Prilep, Prelog i dr. Trajna ekonomična funkcionalnost, lako upravljanje, povoljna nabava, postoji mogućnost nabave na rate. Veselimo se zajedničkoj suradnji.