Mons. Bože Radoš i fra Tomislav Glavnik posjetili tvrtku Tehnix u Donjem Kraljevcu

Mons. Bože Radoš, predsjednik Hrvatskog Caritasa, i fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa, održali su u četvrtak 15. rujna radni sastanak s predstavnicima tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca na čelu s njenim vlasnikom g. Đurom Horvatom kako bi potvrdili i osnažili dosadašnju dobru suradnju.
Nakon petrinjskog potresa 29. prosinca 2020. godine tvrtka Tehnix je odgovorila na žurni poziv Hrvatskog Caritasa i u rekordnom roku izradila 200 stambenih modula za potresom pogođeno područje Sisačko–moslavačke županije. Stambeni moduli su financirani iz žurnog apela Caritasa Internationalis i nacionalnog apela uz pomoć donacija tvrtki i pojedinaca iz Hrvatske i inozemstva te novčanih darova hrvatskih katoličkih misija.
Hrvatski Caritas na tjednoj osnovi kontaktira sa stradalnicima smještenima u stambenim modulima i nastoji im pružiti podršku u njihovim životnim situacijama, ne zanemarujući činjenicu da će morati provesti još jednu zimu izvan svojih domova, koji čekaju obnovu.
Kako bi se osigurali što bolji uvjeti za daljnji boravak u stambenim modulima, Hrvatski Caritas i tvrtka Tehnix dogovorili su intenzivniju suradnju, te će u sljedećim tjednima, u skladu s potrebama korisnika, obaviti dodatnu jesensku provjeru stambenih modula i na taj način iskazati spremnost da posredstvom Hrvatskog Caritasa i dalje budu na usluzi ljudima koji u njima borave.
Mons. Bože Radoš i fra Tomislav Glavnik ovom su prilikom još jednom izrazili zahvalnost direktoru tvrtke g. Horvatu kao i svim djelatnicima tvrtke Tehnix, koji predano rade na projektu Hrvatskog Caritasa pokazujući otvorenost i susretljivost prema potrebama u potresu stradalih stanovnika Banovine.