Tehnix isporučio dva komunalna vozila kompaniji „Lijepa Bistrica“

Kompanija Tehnix isporučila je dva komunalna vozila vrijedna 1,8 milijuna kuna za odvojeno prikupljanje otpada tvrtki „Lijepa Bistrica“ koja obavlja komunalne djelatnosti na području općine Marija Bistrica.

Vozila su nabavljena u sklopu projekta „Komunalna vozila za ljepšu Bistricu“, a riječ je o jednom univerzalnom vozilu za odvojeno prikupljanje otpada volumena 10 m3 i jednom specijalnom komunalnom vozilu za odvojeno prikupljanje otpada s nadogradnjom, tip podizač.

Đuro Horvat, direktor Tehnixa, rekao je da je Općina Marija Bistrica dobar primjer odgovornog gospodarenja otpadom te naglasio da se radi o praksi koja se mora primijeniti i drugdje.

– Projekt je transparentan i stvoreni su uvjeti za daljnju suradnju s kompanijom Tehnix. Mislim da će Marija Bistrica u budućnosti biti prvi zeleni grad u ovom dijelu Hrvatske i pozitivan primjer kako živjeti s prirodom i postizati uspjehe na dobrobit svih – rekao je Horvat.

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički izrazio je sreću i zadovoljstvo kontinuitetom ulaganja u gospodarenje otpadom na području općine te naglasio kako bez kompanije Tehnix ne bi imali snage, a ni mogućnosti za početak radova u tom sektoru.

Nova će vozila doprinijeti povećanju udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu, što će u konačnici rezultirati smanjenjem količine otpada koji se odlaže na odlagališta. Ujedno će se doprinijeti sustavnom gospodarenju otpadom te će se ispuniti uvjeti usklađivanja s europskim direktivama.

Konferenciji za medije povodom isporuke vozila prisustvovao je i zamjenik direktora Tehnixa Željko Horvat te predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek.