Separat rotor

Dvostruko roto sito (separat rotor) je specijalni uređaj za izdvajanje sitnice i nereciklabilnog materijala iz komunalnog otpada. Postoji nekoliko tehnoloških radnji u tehnološkom procesu odvajanja:

  • Izvlačenje sitnice i nereciklabilnog materijala iz otpada
  • Sušenje otpada
  • Otprašivanje otpada ventilacijskim sistemom

Otpad se odvaja rotacijom perforiranog bubnja. Prva polovica bubnja sadrži okruglu perforaciju, dok druga polovica sadrži pravokutnu perforaciju. Bubanj je nagnut pod padom od 3° prema izlazu kako bi materijal mogao lakše teći kroz sito. Također, unutar bubnja nalazi se spirala koja rotacijom bubnja usmjerava materijal prema izlazu. Na početku bubnja za prosijavanje nalaze se šiljci za dodatno trganje vrećica i / ili kutija i rasipavanja sadržaja komunalnog otpada.

Ispod bubnja nalazi se komora sa pužnim transporterom instaliranim za prihvat prosijanih frakcija. Pužni transporter prenosi odvojene frakcije do izlaza s donje strane uređaja.

U toku procesa prosijavanja u zrak se dižu čestice prašine. Da bi se zrak očistio, roto sito je spojeno na filtersku stanicu putem ventilacijskih cijevi. Roto sito je smješteno na metalnom okviru, tako da se ispod sita može smjestiti kontejner za prihvat izdvojenih frakcija ili transporter koji odvozi izdvojene frakcije na željenu lokaciju.

Ovisno o potrebnom kapacitetu postrojenja, raspoloživa su sita duljine 6, 8, 10 ili 12 metara.

Pošaljite upit

Tehnička specifikacija

SEPARAT ROTOR
Perforacija prve polovice bubnja mm ∅55
Perforacija druge polovice bubnja mm 55×120
Materijal sita HARDOX čelik
Promjer sita mm 2400
Duljina sita m 6 / 8 / 10 / 12 (ovisno o kapacitetu postrojenja)
Pogonska snaga sita kW 5,5
Pogonska snaga pužnog dozatora kW 4,0